Ofte stilte spørsmål

Lurer du på noe angående våre produkter? Her finner du svar på spørsmålene vi ofte får. Ta gjerne kontakt med oss om du ikke finner det du lurer på.

Hvordan kan jeg få bort flekker på bord av marmor?

 

Marmor er spesielt følsom mot søl som er syreholdig. Har du fått synlige merker på bordet kan rengjøring med STEINFIX 60 natursåpe være løsningen. Bland en blanding med lunkent vann, blandingsforhold 2:1. La dette trekke godt inn i platen før du avslutter med å «polere» over med en myk klut som ikke loer, for eksempel en mikrofiberklut.

Har flekkene etset dypt i marmor overflaten kan det være nødvendig å polere platen med maskin og spesialmidler. Her anbefaler vi å ta kontakt med fagpersoner da dette kan være en noe utfordrende prosess å utføre på egenhånd.

Kan jeg behandle bord i betong med matolje?

Vi vil fraråde å behandle betong med matolje, da oljen over tid vil harskne og i verste fall vil lukte.

Vi anbefaler at du impregnerer med STEINFIX 60, en miljøvennlig og Svanemerket natursåpe spesielt tilpasset for naturstein, betong og terrazzo. Vær oppmerksom på at bordet kan bli noe mørkere.

 

Hvordan skal jeg fjerne salt og kalkutslag og behandle skifer?

Har du problemer med salt og kalkutslag på skiferen kan du bruke STEINFIX 30. STEINFIX 30 som er syrebasert fortynnes (avhengig av hvilken grad av salt/kalk utslag) og skiferen skures med blandingen, bruk gjerne en litt hard kost. La STEINFIX 30 virke i noen minutter. Ikke la det tørke inn i steinen. Skyll deretter godt med vann før du nøytraliserer med en blanding av vann og det alkaliske grovrengjøringsmiddelet STEINFIX 40. Skiferen kan med fordel forvannes slik at ikke syre trenger lengre ned i overflaten enn nødvendig.

For behandling av skifer ute anbefaler vi å impregnere skifer med STEINFIX 100+, et produkt som gir god beskyttelse på naturstein.

Skal du rengjøre skifer anbefaler vi deg å bruke det alkaliske grovrengjøringsmiddelet STEINFIX 40.

Metodene gjelder for skifer innendørs og utendørs.

Hvordan fjerner jeg sement fra naturstein ute?

Skal du fjerne sement fra natursteinen anbefaler vi deg å bruke STEINFIX 30 som er syrebasert. Start med å vanne underlaget godt slik at syren fra STEINFIX 30 ikke trenger lenger inn i underlaget enn nødvendig. Før du påfører STEINFIX 30 på det våte underlaget, vil vi anbefale deg å sjekke om steinen din tåler syren fra STEINFIX 30 ved å teste på et mindre synlig område.

Påfør deretter STEINFIX 30 på underlaget med en svamp eller børste og la det virke i noen minutter. Ikke la det tørke inn i steinen. Skur deretter godt med en blanding av vann og STEINFIX 40. STEINFIX 40 er alkalisk og vil nøytraliserer eventuelle syrerester.

Skal jeg påføre STEINFIX 100+ direkte på steinen eller blande den ut?

STEINFIX 100+ er bruksferdig og skal ikke fortynnes. Produktet påføres alltid ufortynnet på steinen.

Impregnerer STEINFIX 100+ fugene også?

STEINFIX 100+ impregnerer også fugene, men ikke i like stor grad som den impregnerer steinen. Dette på grunn av fugenes porøsitet. 

Til hvor mange kvadratmeter holder 1L STEINFIX 100+?

Erfaringsmessig vil 1L STEINFIX 100+ rekke til 15-20 m²/strøk, men det er klart at strøk nr. 2 og evt. nr. 3 vil trekk mindre ned i underlaget og følgelig trenge noe mindre STEINFIX 100+. STEINFIX 100+ skal tørke mellom strøkene. Mengde er vanskelig å beregne da alle steintyper er forskjellige og absorberer væske ulikt. Det viktigste er at du påfører tilstrekkelig med væske slik at steinen blir «mettet» skikkelig. Evt. overflødig produkt skal tørkes av til slutt.

Hva bør jeg bruke når jeg skal impregnere betonggulv i garasjen?

For impregnering av betonggulv i garasje anbefaler vi deg å bruke STEINFIX 50 porefyller ufortynnet. Påfør 2-3 lag på et vasket og tørket gulv. Husk å la STEINFIX 50 tørke mellom hvert strøk. Tørketid tar ca. 30–45 minutter ved 20°C. STEINFIX 50 er bruksferdig og skal ikke fortynnes. 

Alternativt kan du impregnere med Steinfix 60. 

Hvor lenge kan jeg forvente at impregneringen holder på skifer utendørs?

Holdbarhet på impregnering ute vil variere avhengig av klima, vær og vind, men vi anbefaler at du impregnerer skiferen minst en gang i året med STEINFIX 100+ for optimal beskyttelse.

Sure vaskemidler er heller ikke bra for impregneringens holdbarhet. For at impregneringen skal holde lenger anbefaler vi deg å bruke STEINFIX 60en alkalisk, miljøvennlig og Svanemerket natursåpe spesielt tilpasset for rengjøring av naturstein.

Hvordan skal jeg behandle vaskekum i marmor?

For behandling av vaskekum i marmor vil vi anbefale deg å bruke STEINFIX 100+. Denne trekker inn i steinen og gir ingen glans eller fargefordypning. STEINFIX 100+ er et oljebasert produkt og vil derfor være egnet for impregnering av vaskekum da den ikke forsvinner i kontakt med vann. STEINFIX 100+ er bruksferdig og skal ikke fortynnes. 

Hvordan bør jeg rengjøre en benkeplate i naturstein?

For daglig rengjøring vil vi anbefale å rengjøre med STEINFIX 60, en miljøvennlig, Svanemerket natursåpe. Såpen rengjør effektivt samtidig som den er skånsom mot steinen. Bland STEINFIX 60 fortynnet, ca. 1:6 til 1:8, 

og vask benkeplaten med en fuktig til våt klut.

Kan jeg legge STEINFIX 100+ over STEINFIX 50?

STEINFIX 50 porefyller skal fjernes før du impregnerer med STEINFIX 100+, da steinen må være så ren som mulig før du impregnerer. Du kan bruke STEINFIX 90 for å fjerne STEINFIX 50.

Jeg skal impregnere et bord i betong. Bør jeg gjøre noe før jeg impregnerer bordplaten? Hvilke produkt bør jeg deretter bruke for å bevare bordplaten? Og hva kan jeg bruke for å få bort eventuelle flekker?

Før du impregnerer bordplaten må underlaget være rent og tørt. Når du skal impregnere kan du velge å bruke STEINFIX 100+ som trekker ned i betongen. Denne legger seg ikke som en beskyttende film på overflaten, slik at betongen fortsatt kan ta skade av syreholdig søl og forurensning. Ønsker du å beskytte betongen mot syreholdig søl anbefaler vi STEINFIX 50 porefyller. STEINFIX 50 gir imidlertid steinen noe glans og fargefordypning, i motsetning til STEINFIX 100+. Betongen vedlikeholder du best med STEINFIX 60 etter behandling. Om du skulle få flekker kan du fjerne disse med STEINFIX 40, alternativt STEINFIX 20 om flekkene inneholder olje eller fett.

Om jeg ikke sliper betongoverflaten, men bare polerer, vil STEINFIX 100+ være det beste å bruke?

Ja, STEINFIX 100+ vil fortsatt være egnet for impregnering av overflaten. Alternativt kan du bruke STEINFIX 50 porefyller om du ønsker en beskyttende hinne på steinen som beskytter betongen mot syreholdig søl og forurensning. STEINFIX 50 gir imidlertid betongen noe glans og fargefordypning, i motsetning til STEINFIX 100+.

Gir STEINFIX 100+ den beste beskyttelsen på betong, eller finnes det andre STEINFIX produkter jeg bør bruke?

STEINFIX 100+ egner seg godt for impregnering av betong, men ønsker du en beskyttelse mot syreholdig søl og forurensning vil STEINFIX 50 porefyller være et bedre alternativ, da denne legger en beskyttende film på overflaten av betongen. Denne etterlater imidlertid noe glans og fargefordypning i betongen, i motsetning til STEINFIX 100+ som trekker ned i steinen.

Hvor lenge skal betongen herde før jeg impregnerer den?

Impregnering med STEINFIX 100+ skal ikke utføres før betongen er helt ut herdet og tørr. Det samme gjelder for porefylling med STEINFIX 50.

Hva kan jeg bruke for å fjerne flekker etter hvitvin på bord i hvit marmor?

Matte flekker på marmor er permanente syreskader og vanskelig å gjøre noe med. Det vil derfor være nødvendig å slipe opp og polere bordplaten på nytt, arbeid vi anbefaler at fagpersonell utfører.

Vårt beste råd vil være å bruke STEINFIX 50 etter at bordplaten er slipt og polert. STEINFIX 50 vil gi glans og beskytte mot fremtidige syreskader. Til renhold etter porefylling med STEINFIX 50 anbefaler vi å bruke STEINFIX 60.

NB! STEINFIX 30 skal aldri benyttes på marmor og andre sedimentære bergarter.

0

Skriv inn hva du leter etter og trykk enter for å søke