OM STEINFIX

Nordisk behandlingskonsept for harde materialer

Med STEINFIX og produkter fra Akemi kan du enkelt rengjøre og vedlikeholde stein, flis og betong

STEINFIX er et velutprøvd behandlingskonsept for å bevare natursteinens unike utseende og karakteristikk. Serien har vært på markedet siden 1987 og ble utviklet i samarbeid med den nordiske steinindustrien.

I STEINFIX-serien finner du produkter for impregnering, polering, rengjøring og fjerning av flekker på naturstein, betong, terrazzo, fuger, keramisk flis m.m.

STEINFIX selges i dag først og fremst i Norden, men har også forhandlere i øvrige Europa. De største brukere er privatpersoner og entreprenører, samt renholdsselskaper.

Ellingard Collection AS er produsent og reseptinnehaver av STEINFIX produktene, samt imporør av Akemi.

Ønsker du å vite mer om naturstein? Les mer her

HVORDAN STEINFIX BLE TIL

Våren 1984 besluttet Skifer og Naturstein som var Norges største natursteinsfirma, at de skulle etablere et samarbeid med produsenter av kjemiske produkter for å få frem en serie produkter for vedlikehold av naturstein.

I lang tid hadde steinindustrien  konstatert at materialer av naturstein ofte over tid ble ødelagt på grunn av feil behandling, noe som også påvirket utnyttelsen av naturstein. Man besluttet å opprett et panel bestående av eksperter fra ulike fagfelt som geologi, petrokjemi og renholdsteknikk.

Fra 1985 til 1987 arbeidet fagfolk med å utvikle produkter som skulle beskytte og ta vare på stein, i tillegg til finne metoder for effektiv rengjøring. I denne perioden ble det utført et stort antall tester på alle typer av Nordisk stein for  finne frem til den sammensetningen som fungerte best. I utviklingen var man nødt til å ta hensyn til den påvirkningen, noe som satte ekstra store krav til produktenes kvalitet.  Videre var man svært opptatt av at produktene var miljøvennlige, siden steinen i seg selv var en del av den nordiske, rene naturen.

 I slutten av 1987 var serien klar for bruk i Sverige og Norge. Våren 1988 ble det arrangert en reise for hele steinindustrien til den nye fabrikken for å utveksle erfaringer og  ta en grundig gjennomgang av produktsortimentet. Samtlige deltakere var svært positive til resultatene om man besluttet å spre produktene og kunnskap om behandling av stein til et mye bredere publikum. Siden den gang er STEINFIX introdusert til mange andre land i Europa, men aldri mistet sine nordiske røtter og tradisjoner. Vi har kontinuerlig et stort fokus på miljøvennlige og riktige produkter for det harde nordiske klimaet, i tillegg til å dele kunnskap om rengjøring og vedlikehold av naturstein.

Fant du ikke det du var ute etter?

Henning Christensen

Produktansvarlig STEINFIX

Mobil: 932 56 781
E-post: hc@ellingard.no

Fant du ikke det du var ute etter?

Henning Christensen

Produktansvarlig Steinfix

Mobil: 932 56 781
E-post: hc@ellingard.no

0

Skriv inn hva du leter etter og trykk enter for å søke