Hvordan impregnere med STEINFIX 80?

Her finner du råd og tips for hvordan du impregnerer med STEINFIX 80.

Impregnering med STEINFIX 80

STEINFIX 80 er en fargeforsterkende impregnering spesielt egnet for finslipt og polert naturstein som marmor, skifer, sandstein, granitt, terrazzo og betong. Impregneringen egner seg spesielt godt for mørke og “tette” steintyper. STEINFIX 80 fordyper steinens naturlige farge og struktur, men legger seg ikke som et belegg på overflaten. Du kan bruke STEINFIX 80 både ute og inne, produktet er værbestandig og impregneringen har lang holdbarhet. STEINFIX 80 gulner ikke og gjør steinens overflate vann– og smussavstøtende.

Slik impregnerer du med STEINFIX 80:

  1. Pass på at flaten er ren, tørr og fri for belegg. NB! For utvendig bruk er det viktig å påse at steinen ikke inneholder skadelige salter (nitrater, sulfater, klorider), da disse reduserer impregneringens inntrengningsevne. Vi anbefaler å benytte grovrengjøringsmiddelet STEINFIX 40 før påføring. Skyll grundig med vann etter rengjøring med STEINFIX 40. Påse at steinen er helt tørr før du impregnerer med STEINFIX 80. Dette tar ca. 1-2 dager.
  2. Pass på at varmekabler er skrudd av ved bruk av STEINFIX 80 innendørs. Påse at lufttemperaturen er mellom 15 og 25°C før du påfører STEINFIX 80. Produktet må ikke påføres i direkte sollys, unngå regn eller fuktighet i 6–12 timer etter påføring.
  3. STEINFIX 80 påføres ufortynnet med pensel, rull, microfiberklut eller sprøyte jevnt utover overflaten. Produktet skal trekke inn i steinen i ca. 5–20 min.
  4. Før impregneringen tørker helt på overflaten, skal overflødig impregnering fjernes med en lofri klut. På absorberende overflater kan behandlingen med fordel gjentas. STEINFIX 80 legges da «vått i vått». Etter impregnering med STEINFIX 80 anbefaler vi å bruke STEINFIX 60 til daglig rengjøring.

 

Ønsker du mer informasjon om produktet? Les mer her.

Fant du ikke det du var ute etter?

Henning Christensen

Produktansvarlig Steinfix

Mobil: 932 56 781
E-post: hc@ellingard.no

0

Skriv inn hva du leter etter og trykk enter for å søke

Produktbilde av STEINFIX 20. Foto.Natursteinsgulv på baderom. Foto.